![](https://www.erizacatering.com/wp-content/uploads/2023/10/hijyen-kpk.jpg)
Öncelikle; Aşağıdaki maddeleri önemser ve uygularız!
Bizim için en önemli hedef sağlıklı yemek üretimidir.
- Hijyen Kalite Güvence Departmanı şirketimizin ana omurgasını oluşturur. Tüm departmanların üzerindedir ve Genel Müdür’e bağlıdır.
- Merkez mutfağımızda ve yerinde üretim projelerimizde üretilen ürünlerimizin tüm süreçleri (Depolama, temizlik, üretim, servis vb.) sorumlu yöneticimiz tarafından denetlenir ve tüm denetim Genel Müdür’e raporlanır.
- Mutfaklarımızın yetkili makamlar tarafından denetlenmesini önemseriz. Bağlı belediye ve bakanlık tarafından sürekli denetleniriz.
- Her gün, servise sunulan yemeklerden şahit numuneler alırız. Bu numuneleri uygun şartlarda 72 saat saklarız.
- Mutfaklarımız, yemek salonlarımız, soğuk hava depolarımız, kuru gıda depolarımız, sevkiyat alanlarımız; anlaşmalı firmamız tarafından periyodik olarak ilaçlanır ve belge altına alınır.
- Yemek üretimi ve servisinde görevli personellerimizi, periyodik olarak sağlık kontrollerinden geçiririz. Personelimizin resmi sağlık muayene sonuçları müşterilerimize raporlarız.
Maksimum önem verdiğimiz, yüksek konsantrasyonla bağlandığımız konular;
- Kaliteli Hammadde kullanmak
- Uygun tedarikçi seçimi ve tedarikçi denetimleri
- Hazırlık ve pişirme süreci kontrolleri (Sürekli)
- Pişirme sonrasında, sevkiyat esnasında yapılacak kontroller (Sürekli)
- Servis sırasında oluşabilecek riskler ve önlemler
- Araç ve ekipman dezenfeksiyonu
- Dondurulmuş ürünlerin çözündürme süreçleri
- Personel sağlık taramaları
- Personel kişisel temizliği
- Mutfak ve servis alanlarının ilaçlanması
- Şahit numune alınması
Personelimizin sağlık kontrol taraması ve sağlık raporları, diğer analiz sonuçları ile birlikte değerli müşterilerimize düzenli olarak sunulmaktadır. Bu denetimlere ek olarak buzhane, soğuk depo ve kuru erzak deposunda daimi şekilde nem-sıcaklık ölçüm ve ayarları yapılmakta, malzemelerin depolama aşamasındaki bozulmalar önlenmektedir.